Kerst Bij
Brutaal
Kerst Bij Brutaal

 

Vanaf 21 december is het kerstvakantie.

2 weken vol bourgondische gezelligheid!

Bij Brutaal vieren we dat door de hele vakantie ons kerstmenu à la carte aan te bieden!

 

Tijdens de kerstdagen,

24, 25 en 26 december, hanteren wij een minimale afname van 3 gangen per persoon.

 

3 gangen kerstmenu: € 42,5

4 gangen kerstmenu: € 48,-

 

Kerstmenu
Voorgerechten

Braadstuk van wild zwijn – 10

met pruimenjus en rode kool

 

Likkepot van kippenlever – 10,5

met getoast brood

 

Gerookte zalm – 10

met knolselderij en mierikswortel

 

Hollandse garnalencocktail – 9

 

Gebraden paddenstoelen – 9,5

met hazelnoot en uienjus

 

Tomaat en burrata – 11

met balsamicostroop

Tussengerechten

krokant gebakken varkensoortjes – 8

met flespompoen en walnoot-mayonaise

 

carpaccio van gerookte parelhoenfilet – 9

met cranberry dressing en een duivekater-crouton

 

softshell-crab in tempura – 11

met pittige rode saus

 

Tartaar van yellowfin tonijn – 11

met wasabi schuim en een sesamkoekje

 

gebakken risotto balletjes – 8

met paddenstoelen en parmezaan

 

Peer en Lady blue in filodeeg – 8,5

met honing-tijmsaus

Hoofdgerechten

Tournedos – 24,5

met gebakken spek en champignons in roomsaus

 

Gebakken eendenborstfilet – 22

met wintergroenten en sinaasappelsaus

 

Hertenbiefstuk – 24

met paddenstoelen, spruitjes en wildsaus

 

Flappie-burger, mijn eigen kleine flappie – 18

met spek, kaas, abrikoos, peer en vijgen

 

kabeljauwfilet op de huid gebakken – 21

met doperwtenpuree, spek en rogge

 

zonnevis-filet – 22

met 2 bereidingen van pastinaak, raapsteeltjes en hazelnootolie

 

Stoofpot van wintergroenten – 18

met jackfruit en matse-brood

 

Vega-wellington – 19,5

met pompoen, linzen, feta en een frisse salade

Garnituur

Stoofpeertje – 1,25

per stuk

 

Verse Friet – 3,5

met huisgemaakte mayo

 

salade – 4

gemengde sla met bieten vinaigrette

Nagerechten

Stoofperen creme brulee – 8

met slagroom en vanille ijs

 

pompoen-gazpacho – 8

met granny smith, rode peper en zoethout-ijs

 

Fruitsorbet – 8

met aardbeiensaus en slagroom

 

chocolate-fudge – 8

met hazelnoot en zeezout-karamel ijs

 

kaasplankje – 11

met 4 kazen, kweepeergelei en croutons van dadel-vijgenbrood

Kerstmenu